Het overstappen naar een andere energieleverancier kan elk jaar opnieuw. Uit onderzoek blijkt dat het veranderen van een nieuwe aanbieder, consumenten (veel) geld kan schelen.

Ben jij er wel eens na een jaar achter gekomen, dat je te laat bent om wijzigingen door te voeren. Je hebt je vast voorgenomen om het volgend jaar wel te doen. Of ken je de gedachten dat het toch geen zin heeft allemaal. De prijzen gaan toch elk jaar omhoog! Misschien heb je de goedkoopste gevonden en denk je dat het nergens beter kan.

Waarom wordt overstappen van energie gestimuleerd?

Ook de Consumentenbond benadrukt de onderzoeken, dat in dit geval voorkomt dat je te veel betaalt. Verandering van spijs doet eten. Het jaarlijks wijzigen van energieleverancier is eigenlijk een kleine moeite en brengt veel financieel voordeel met zich mee. Dat niet iedereen zich hiertoe kan zetten, of de voordelen simpelweg niet ziet, herkent de Consumentenbond. Dat is ook de reden dat zij zijn gaan meedenken met de consumenten. Zo stimuleren ze mensen om overstappen met een energievergelijker, het Energiecollectief of via de Kosten Service. Energie vergelijken is dus altijd een goed idee.

Moet je jezelf inschrijven?

Met hulp van de Kosten Service kun je een nieuw en voordelig energiecontract ontvangen, zonder dat jij iets hoeft te doen. Ja, je zult je wel moeten (eenmalig) inschrijven bij de Kosten Service. Maar als je dat gedaan hebt, wordt alles verder voor je geregeld. De Kosten Service bezorgt je een energie voorstel, zodra jouw energiecontract afloopt. Dit zal natuurlijk bij de meest voordeligste aanbieder zijn. Eenmaal ingeschreven, lid of geen lid van de Consumentenbond, blijft de service jaarlijks terugkeren. Op deze wijze overstappen van energie naar een nieuwe energieleverancier is gemakkelijk en scheelt veel euro’s.

Kies voor Energiecollectief of regel het zelf

Besluit je de overstap toch zelf te gaan regelen, dan helpt de Consumentenbond hierbij. Kijk hiervoor op hun website voor zeer bruikbare tips. Dan bestaat er nog het Energiecollectief. Als consument kun je je hiervoor vrijblijvend inschrijven. Het Energiecollectief is een online veiling voor een grote groep energieleveranciers. De aanbieder die heeft meest voordelige aanbod heeft, wint de veiling. Heb jij je ingeschreven voor deze veiling, dan ontvang je via de mail, het betreffende aanbod voor een contract bij deze energieleverancier. De Consumentenbond regelt de verdere stappen. Als je op het aanbod ingaat natuurlijk.