Het klinkt wellicht gek, maar ook dieren kun je verzekeren. Dit werkt dan ongeveer hetzelfde als een zorgverzekering bij de mens, alleen is het dan voor een dier. Hierbij kun je bijvoorbeeld de medische klachten van de dieren laten verhelpen zonder dat je zelf diep in de portemonnee dient te grijpen. Het is voor veel mensen dan ook normaal geworden om een verzekering af te sluiten voor de kat of de hond. Er bestaan echter gevallen dat het gaat om een bijzonder dier, zoals een otter. Om je te informeren over het verzekeren van zo’n bijzonder dier, hebben we een aantal punten opgesteld.

beest, dier, dieren in het wild

Waarom een dier verzekeren

Het verzekeren van een dier is in veel gevallen een zeer goede keuze. Wanneer je namelijk een dier iedere dag verzorgd, raak je er erg aan gehecht. Wanneer het dier dan ziek wordt of een ongeluk krijgt, wil je niets liever dan hem genezen. Het kan echter voorkomen dat het genezen van het dier zeer veel kosten met zich mee brengt. In dit geval is een verzekering voor het dier een hele goede uitkomst. Deze zorgt er namelijk voor dat de kosten veel lager uitvallen of zelfs helemaal verdwijnen. Het afsluiten van een dierenverzekering is voor een hond, kat of konijn erg gemakkelijk. Wanneer je in het bezit bent van en speciaal dier, zoals een papegaai of otter, blijkt het veel moeilijker.

Hoe kun je een otter of ander speciaal dier verzekeren?

Ben je in het bezit van een speciaal huisdier? In dit geval is de verzekering vele malen moeilijker dan een standaard dier. Het is verstandig om voor de verzekering van een speciaal dier contact op te nemen met verschillende aanbieders. Er zijn voor deze speciale dieren dan ook geen standaard verzekeringen mogelijk. Dit heeft er mee te maken dat er simpelweg te weinig mensen zijn met een dergelijk huisdier. hierdoor is een verzekering ook moeilijker, omdat deze gerust zijn op grote aantallen. Om er voor te zorgen dat je toch een verzekering kan afsluiten op jouw otter, dien je een verzekering op maat te krijgen. Hiervoor dien je echter wel contact op te nemen met de verschillende aanbieders en na te vragen of het mogelijk is.

Waar moet ik op letten bij de verzekering?

Waar je goed op dient te letten is wat je precies verzekerd wilt hebben. Uiteraard is het fijn dat het dier beschermt is tegen alle medische kosten die er gemaakt kunnen worden. Het is echter niet zo dat alle medische ingrepen ook van belang zijn voor jouw huisdier. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld de kleinere ingrepen liever niet verzekerd, omdat je deze gemakkelijk zelf kunt betalen. Dit kan er voor zorgen dat de verzekering lager uitvalt, wat je op de maandlasten veel kan besparen. Let er echter wel goed op dat je weet voor welk percentage van de ingreep je verantwoordelijk bent. Het kan voorkomen dat je ondanks je verzekerd bent, een deel van de ingreep zelf moet bekostigen!