Met de winter om de hoek staan de meeste vaartuigen in een stalling. Het weer kan flink omslaan, daarom is het niet verstandig om uw boot op het water te laten liggen. Bedenk daarom goed wat u met de boot gaat doen. Om het aankomende vaarseizoen weer gerust te water te gaan is een onderhoudsbeurt daarom ook geen overbodige luxe. Vele watersport speciaalzaken beschikken niet alleen over werkplaatsen maar ook over winterstallingen. Als het vaarseizoen dan weer aanbreekt is er niks leuker om de middag even lekker onderuit op het water door te brengen. En dat met een goed onderhouden boot. Als u een boot wilt die een stuk onderhoudsvriendelijker is met een lange levensduur dan moet u een rubberboot kopen. Ze zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar en met een rubberboot hoeft u geen winterstalling te regelen. Laat het lucht er uit en sla het gemakkelijk op voor het aankomende seizoen.


Waar op te letten bij het kopen van een rubberboot?

Een rubberboot is enorm compact en voor ieder gebied geschikt. En niet te vergeten gemakkelijk mee te nemen achter in uw auto. Van gezinsvakanties tot aan toertochten want u vult de tubes met lucht en u bent geheel klaar om te varen. Vergeet daarom niet een voetpomp of handpomp mee te nemen. Mocht u door grachten varen worden er snelheden gehandhaafd. Daarnaast is een vaarbewijs verplicht boven de 20 km/uur. Bedenkt dus ook goed welke buitenboordmotor u aanschaft. Voor hogere snelheden wordt een RIB aangeraden. Deze staan bekend om langere toertochten en een lange levensduur. Is de rubberboot een aanschaffing als bijboot naast uw sloep? Dan moet u er op letten dat de rubberboot wel bevestigingspunten heeft om te bevestigen aan uw sloep.


Buitenboordmotoren en benodigdheden

Betreft de voorstuwing van uw boot zijn buitenboordmotoren niet weg te denken. Met diverse merken als Honda, Mercury, Suzuki en Evinrude E-tec is er keuze genoeg. En ook elektromotoren zijn in de watersport enorm in populariteit aan het stijgen. De grotere boten bieden helaas nog geen optie voor elektromotoren. Rubberboten aan de andere kant zijn hier ideaal voor. Waar u ook aan moet denken zijn benodigdheden mocht de buitenboordmotor stil vallen. Het is dan handig om peddels en reddingsvesten aanwezig te hebben in geval van nood. Laat u altijd goed informeren bij een watersport speciaalzaak om niet met onverwachte verassingen komen te staan.


Bent u opzoek naar een erkend bedrijf voor het aanschaffen van een rubberboot?

De officiƫle dealers en reguliere verkopers bieden een breed assortiment aan boten en motoren voor het kiezen. Ook voor werkplaatsen en winterstallingen kunt u terecht bij een watersport speciaalzaak in de buurt. De vakmensen worden altijd op de hoogte gehouden over de nieuwste ontwikkelingen en technieken omtrent boten en motoren. Voor vragen en advies bent u altijd welkom om binnen te lopen of contact op te nemen.