Als hondeneigenaar is naast uw eigen gezondheid ook de gezondheid van uw huisdier enorm belangrijk. Honden kunnen helaas niet op verbale wijze naar u als hondeneigenaar communiceren wat er loos is. Er kan helaas wel enorm veel mis zijn met uw beestje. Om zekerheid van zaken te creëren is het als het gaat om de gezondheid van uw huisdieren vaak raadzaam om een dierenarts te bezoeken. Net als een mens, zijn er bij een hond enorm veel potentiële ziekten die kunnen worden opgelopen. Enkele van de meest voorkomende kwaaltjes bij honden zijn oormijt, vlooien/luizen en diabetes!

Oormijt bij honden

Oormijt bij honden komt regelmatig voor. Door ophoping van oorsmeer in de oren van de hond wordt er een bacterie paradijs gecreëerd. De bacteriën leven in en van de oorsmeer die zich in de oren van uw hond bevindt. Je kunt oormijt herkennen aan hangende oren en aan het feit dat uw hond zijn of haar hoofd regelmatig schuin houdt.

Vlooien of luizen bij honden

Vlooien en luizen kunnen tot grote last zijn voor uw hond. Waar de vlooien vooral jeuk kunnen veroorzaken en zich in de haren van de hond nestelen, nestelen de luizen zich daadwerkelijk in de huid van uw hond en kunnen deze nare ziekten veroorzaken. Je kunt de vlooien en luizen gelukkig vaak met het blote oog zien. Het is dan ook raadzaam om regelmatig de haren en huid van uw hond te controleren of te wassen met hondenshampoo. Een goede, of zelfs de beste hondenshampoo zorgt ervoor dat u de luizen en vlooien uit de haren van uw hond kunt wassen.

Diabetes bij honden

Diabetes is helaas geen ziekte die alleen bij mensen voorkomt. maar komt ook voor bij uw huisdieren. Diabetes bij honden is goed herkennen als het beest bijvoorbeeld onnodig vaak moet plassen en veel meer eet dan soort-en leeftijdsgenootjes. Als u het vermoeden heeft dat uw hond diabetes heeft, is het verstandig om zo snel mogelijk een dierenarts te raadplegen. De dierenarts kan uw hond een bepaald dieet voorschrijven waardoor het beestje in de toekomst stukken comfortabeler door het leven zal gaan! Door de juiste dieetvoorschriften aan te houden zal de hond een betere suikerspiegel hebben en een stuk gezonder zijn in het dagelijks leven.